Οδηγίες σύνδεσης στην πλατφόρμα webex για μαθητές

1.ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Η LAPTOP

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

  • Όταν έρθει η ώρα για μάθημα και πατήσουμε το σύνδεσμο για να μπούμε στην τάξη επιλέγουμε Join from your browser
  • Στην επόμενη οθόνη εισάγουμε το ονοματεπώνυμό μας και

τον Α.Μ.(αριθμός Μητρώου) και πατάμε Next (π.χ. μαθητής με όνομα Παπαδόπουλος Δημήτρης και 4952) και πατάμε Next (Το e-mail δεν είναι υποχρεωτικό ).

Στην επόμενη οθόνη πατάμε Επιτρέπεται χρήση της κάμερας και του μικροφώνου.Στην επόμενη οθόνη πατάμε Join meeting και είμαστε έτοιμοι να μπούμε στην «τάξη».

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

 Εναλλακτική λύση είναι  οι μαθητές να κατεβάσουν την εφαρμογή webex στον υπολογιστή τους – φορητό – tablet.( free -δωρεάν έκδοση της webex) ώστε να μπορούν  να  συνδεθούν  μέσω της εφαρμογής που θα έχουν κατεβάσει και όχι μέσω του web.

Aκολουθείστε τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω για να συμμετέχουν οι μαθητές χωρίς χρέωση στις τηλεδιασκέψεις των μαθημάτων τηλεφωνικά:

2. ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟ

 Οι μαθητές μπορούν να συνδεθούν και από το κινητό τους τηλέφωνο, αφού κατεβάσουν την δωρεάν εφαρμογή (android) Webex Meetings. Αφού κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την android εφαρμογή, τότε είτε απλά πληκτρολογούν (μια φορά ανά ψηφ. δωμάτιο, αφού κατόπιν αυτόματα αποθηκεύονται) τον μοναδικό 10-ψήφιο αριθμό κάθε εκπαιδευτικού, είτε μέσω της εφαρμογής μπορούν να κάνουν scan (σάρωση) στο url του κάθε διδάσκοντα.

3.ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΟ ΣΤΑΘΕΡΟ

Ο μαθητής δίχως Η/Υ ή διαδίκτυο, καλεί στον αριθμό: 211 990 2394 και όταν ακούσει το πρώτο ηχητικό μήνυμα (στα αγγλικά!), πληκτρολογεί τον εννιαψήφιο κωδικό (number meeting) της αίθουσας  και στο τέλος πατά τη δίεση (#).

Στο τέλος του δεύτερου μηνύματος πατάμε απλά δίεση (#) .

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΑΛΛΩΝ ΤΗΛ. ΑΡΙΘΜΩΝ Η ΧΡΕΩΣΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ (UK ETC )!