Δράσεις /Διακρίσεις στο Πινδάρειο το σχολικό έτος 2020-2021

  1. Συμμετοχή  στο μαθητικό συνέδριο του προγράμματος OSOS μαθητών /μαθητριών Γ΄Γυμνασίου(Open schools for open societies OSOS :TOURIST’S GUIDE OF THEBES
  2. Συμμετοχή στο 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της ΕΕΦ Διαστημικές εικόνες καλλιτεχνικές εκφράσεις μαθητών /μαθητριών της Γ΄Γυμνασίου με έπαινο με την εργασία «Από το Λόφο Καστέλλι στη σελήνη με τον Γοργόπου το διαστημικό πατίνι» εμπνευσμένη από το έργο του Ιούλιου Βερν από τη Γη στη σελήνη.
  3. Συμμετοχή στο πρόγραμμα ETwinning μαθητών και μαθητριών της Α & Γ Γυμνασίου σε συνεργασία με σχολείο στη Σλοβενία : ETwinning projects  για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα . Επίσης συμμετείχαν στα Bravo Schools 2021 με τιμητικό έπαινο με την ίδια εργασία: «TO KNOW YOU, MY FRIEND, IS TO RESPECT YOU :SCHOOL LIFE IN Greece &Slovenia»
  4. Συμμετοχή/ξενάγηση μαθητών /μαθητριών της Γ΄Γυμνασίου στην εικονική έκθεση R4c Ανέβα στο διάστημα στα πλαίσια του προγράμματος R4C: Reflecting for change στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές /τριες δημιούργησαν αφίσσες -εξώφυλλα που αναρτήθηκαν στην έκθεση:.
  5. Συμμετοχή στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Επιστήμη και τέχνη με την εργασία «Με τα αστέρια συντροφιά » εμνευσμένη από την έναστρη νύχτα του Βαν Γκογκ.
  6. Συμμετοχή στο διαγωνισμό το Αποτύπωμα του 1821 με δύο εργασίες :
  7. Ψηφιακό ηλεκτρονικό Μουσείο: Η Θήβα στην Τουρκοκρατία Ο οπλαρχηγός Αθανάσιος Σκουρτανιώτης από τους μαθητές /τριες της Γ΄γυμνασίου
  8. Ψηφιακή Ηλεκτρονική εφημερίδα : Το αποτύπωμα του 1821 στη Θήβα από μαθητές/τριες της Α΄γυμνασίου.
  9. Συμμετοχή στα Bravo schools 2021   με τιμητική διάκριση του μαθητή της Γ΄Γυμνασίου Λουκά Τουλουμάκου στο στόχο 13 , με το έργο Η εξέλιξη της ανθρωπότητας από το χέρι του ανθρώπου/The evolution of Humanity on people’s hands.
  10. Συμμετοχή σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο η Θήβα από την τουρκοκρατία ως σήμερα ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄γυμνασίου δημιουργησαν ψηφιακό πληροφοριακό Μουσείο.